10
februari
2016
|
13:05
Europe/Amsterdam

BIJZONDERE VERHALEN VAN JONGE MENSEN IN JE ZAL HET MAAR HEBBEN BIJ BNN OP NPO3

TIM HOFMAN DUIKT IN LEVENS VAN JONGEREN MET ZIEKTE OF HANDICAP

Tijdens een massale vechtpartij een schroevendraaier in je hoofd krijgen met hersenletsel en verlamming tot gevolg, constant een zwart-witte ruis voor je ogen of zo’n twintig epileptische aanvallen per dag: Je Zal Het Maar Hebben. In het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben duikt BNN-er Tim Hofman in de levens van jongeren die een ziekte of een beperking hebben. Hij ervaart zelf hoe het is om met een beperking te leven en ontdekt dat de jongeren zich door niets laten weerhouden om alles uit het leven te halen. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf 16 februari iedere dinsdag om 21.20 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Tim: ‘Ook dit seizoen weer twintig mensen die ondanks hun beperking nog steeds zin in de wereld hebben. Deze mensen zitten vol doorzettingsvermogen. Dat vind ik mooi en het relativeert ook. In onze maatschappij waar iedereen toch wel snel iets te klagen of zeiken heeft, vind ik het extra bijzonder dat iemand met MS gewoon zelfspot heeft of dat iemand met kanker mij de les leest als het aankomt op botte grappen maken en leuke dingen doen. Het is echt een heel inspirerend seizoen geworden!'

In de eerste aflevering ontmoet Tim Suki (23). Ze heeft dubbelzijdige Focomelie: een aangeboren afwijking waardoor haar handen direct aan het lichaam vastzitten. Deze beperking leidt tot een aantal praktische problemen. Maar daar heeft Suki een prima oplossing voor gevonden, want ze kan koken, schilderen en zelfs gitaarspelen met haar voeten. Ook gaat Tim op pad met Daniël (19) die lijdt aan diabetes en PDD-NOS, een vorm van autisme. Hierdoor heeft hij problemen in de sociale omgang, is hij overgevoelig voor prikkels en heeft hij moeite met het herkennen van emoties. Toch klimt Daniël wekelijks op het podium als rapper en steekt hij veel tijd in zijn grote passie: My Little Pony.

Check jzhmh.bnn.nl voor meer informatie. Voor de eerste beelden klik je hier.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl