Hilversum,
21
juli
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

BELLA HAY DOET NAMENS BNN VERSLAG VAN DE ZOMERFESTIVALS

BNN PRESENTS: ZWARTE CROSS, SOLAR WEEKEND EN MYSTERYLAND

Het festivalseizoen is in volle gang! Ook BNN is dit jaar weer van de partij met uitzendingen vanaf de Zwarte Cross, Solar Weekend en Mysteryland. Muzikante, DJ en feestorganisator Bella Hay duikt voor BNN in het festivalgedruis. Maar de dochter van Golden Earring-zanger Barry Hay is niet alleen: ook presentatoren Lars Gierveld, Nathan de Vries en Emma Wortelboer laten voor BNN de hoogtepunten van de festivals zien. BNN Presents: Zwarte Cross is zaterdag 30 juli om 22.45 uur te zien op NPO 3. BNN Presents: Solar is zaterdag 13 augustus om 22.45 uur te zien op NPO 3. En BNN Presents: Mysteryland is tot slot zaterdag 3 september om 22.45 uur te zien op NPO 3.

Bella Hay heeft zin in de festivals: “Ik voel me vereerd om namens BNN verslag te mogen doen van deze mooie festivals. De festivals zijn allemaal erg verschillend maar hebben één ding gemeen: het zijn fantastische evenementen waar ontzettend veel te zien en te doen is. Het wordt dus sowieso een mooie festivalzomer!”

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland. De combinatie van motorcross, muziek en theater maakt het festival uniek. Op het evenement komen meer dan 185.000 bezoekers. Bella Hay en Lars Gierveld spreken met de artiesten, verkennen het cross-parcours en bezoeken de optredens van onder anderen Douwe Bob, Typhoon en Kensington. Een paar weken later bezoekt Bella Hay samen met Nathan de Vries één van de creatiefste festivals van het land, Solar Weekend. Het is een extravagant feest met prachtige decors en supervette stages. Dit jaar zijn onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig, Scooter en Michel de Hey live te bewonderen. Bella Hay sluit het BNN-festivalseizoen af met Emma Wortelboer op Mysteryland. Dit is het langstlopende dancefestival ter wereld. Ieder jaar gaan 60.000 mensen hier helemaal los. Dat kan deze editie op de muziek van onder anderen Galantis, Martin Garrix en Robin Schulz.