Hilversum,
02
april
2019
|
10:46
Europe/Amsterdam

BASISSCHOOL HET STARTBLOK IN HARDERWIJK WINT LIEDJESWEDSTRIJD KINDEREN VOOR KINDEREN

'STIEKEM SNOEPEN' TE HOREN TIJDENS JUBILEUMSHOWS IN ROTTERDAM AHOY

Het populaire programma Kinderen voor Kinderen bestaat 40 jaar. Net als bij de oprichting in 1979 kregen Nederlandse basisscholen voor dit jubileum de kans om onderwerpen in te sturen voor een lied. Uit de ruim 100 ingestuurde teksten is basisschool Het Startblok uit Harderwijk als winnaar uit de bus gekomen. Hun lied ‘Stiekem snoepen’ komt niet alleen op de jubileum-cd van Kinderen voor Kinderen, maar wordt ook gezongen tijdens de opnames van de jubileumshow in Rotterdam Ahoy. De hele klas mag bij de opnames in oktober aanwezig zijn. Ook andere kinderen en hun ouders kunnen hierbij aanwezig zijn. Voor meer informatie klik hier.

Stiekem snoepen

Nadat een jury van Kinderen voor Kinderen en Sanne Hans drie finalisten voor de Liedjeswedstrijd had gekozen, bezocht Sanne deze scholen om samen met de kinderen te werken aan hun lied. Basisschool de Tweemaster in Leiden schreef over Faalangst. O.B.S. Op ’t Hof uit Tricht maakte ‘Ik ben een cupcake’ en Het Startblok in Harderwijk stuurde ‘Stiekem snoepen’ in. Op deze liedjes werd door ruim 6.000 kinderen gestemd! Het overgrote deel van de stemmen ging naar ‘Stiekem snoepen’. Deze hit verovert daarmee een plekje op de cd ‘Reis mee!’ van Kinderen voor Kinderen die in september uitkomt. Bovendien mag de hele klas naar het grote live concert van Kinderen voor Kinderen in oktober in Rotterdam Ahoy.

De klas kreeg het leuke nieuws met een filmpje van Sanne en Koorkinderen te horen.

Kinderen voor Kinderen 40

De tv opnames van Kinderen voor Kinderen 40 vinden plaats tijdens een spectaculaire show in Rotterdam Ahoy op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober. Kaarten voor deze shows zijn vanaf vrijdag 5 april 2019 om 10.00 uur verkrijgbaar.

Sanne en Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds voor Sport & Cultuur is het goede doel van Kinderen voor Kinderen. Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Sanne Hans is ambassadeur van het Jeugdfonds voor Sport & Cultuur.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kinderenvoorkinderen.nl/schrijfeenliedje of contact opnemen met Marloes van Grotel via Marloes.van.Grotel@bnnvara.nl. Beeldmateriaal kunt u vinden op https://pers.bnnvara.nl/media-library/.