Hilversum,
19
mei
2021
|
11:01
Europe/Amsterdam

BAS LOUISSEN WAANT ZICH IN DE WERELD VAN BRUCE SPRINGSTEEN-FANS IN 'SPRINGSTEEN PODCAST'

Producer en podcastmaker Bas Louissen onderzoekt waarom de fans van Bruce Springsteen zulke diehard fans zijn in de nieuwe BNNVARA / NPO Radio 2-podcast 'Springsteen Podcast'. 

Bruce Springsteen is één van de meest succesvolle rockzangers van de afgelopen decennia. Met 160 miljoen verkochte albums en meer dan 2.600 gespeelde shows is hij een absoluut icoon. Maar ook een artiest die bekend staat om zijn extreem intense fans die tot het uiterste gaan in hun idolatrie voor deze ster. Van het zetten van Springsteen-tatoeages tot fans die hem wereldwijd overal achterna reizen (sommigen hebben wel meer dan honderd shows van hem gezien). En als het even kan, bekeren ze iedereen die maar wil luisteren tot Springsteen-fan.

In 'Springsteen Podcast' onderzoekt Bas Louissen, bekend van de podcast 'Man man man', de wereld van de Springsteen-fans. Wat is het in Bruce Springsteen dat zijn fans zo intens zijn? Dat hij zo bewonderd wordt? En dat ze geen genoeg van zijn muziek kunnen krijgen? Bas spreekt met diehard fans die Bruce vaak live hebben zien spelen, die hem hebben ontmoet en die bij hem in de kleedkamer hebben gezeten, om op zoek te gaan naar wat hen verbindt. Daarnaast spreekt Bas met leden van de fanclub en een aantal bekende fans: Gerard Ekdom, Frans Timmermans, Kluun, Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Tim Akkerman. 'Springsteen Podcast' is vanaf woensdag 26 mei wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en de NPO Radio 2-app.

Bas: 'Thuis heb ik niemand om te praten over Bruce en mijn vrienden zien me ook weer aankomen. Voor mij was het een feest om eindelijk met zielsverwanten te kunnen spreken. Door naar hun verhalen te luisteren was ik er zelf steeds een beetje bij.'

Het idee 
Het is achttien jaar geleden dat Bas Louissen wakker werd gemaakt door zijn vader met de vraag of hij mee wilde naar een concert van Bruce Springsteen. Twijfelachtig zei Bas 'ja', en sindsdien is Bruce niet meer weg te denken uit zijn leven. Hij staat ermee op en valt ermee in slaap, en bootste zelfs de kledingstijl van de rockster een tijd lang na. En Bas ging, net als vele andere fans, op bedevaart naar New Jersey, waar de zanger vandaan komt. Een tijd geleden vond Bas het lijstje '10 reasons why I hate Bruce Springsteen' op het internet. Volgens de maker van de lijst dragen de fans bij aan die redenen. Het zijn evangelisten, te veel zendingsdrang, vindt hij. Maar waarom? Door zijn twee passies, podcasts en Bruce Springsteen, te combineren, zoekt Bas naar de verklaring voor deze extreme fans. Wat maakt de fans van Springsteen 'Tougher Than The Rest'?

Beluister hieronder de trailer.

download
Trailer - Springsteen Podcast