16
oktober
2013
|
16:40
Europe/Amsterdam

BART MEIJER ZET OP ZONDAG DE WEKKER EXTREEM VROEG

TV-PRESENTATOR TERUG BIJ ZIJN OUDE LIEFDE RADIO

De zondag start bij BNN voortaan met de extra vroege ochtendshow van Bart Meijer. Vanaf 20 oktober presenteert hij op Radio 1 Start met Bart. Samen met de talenten van BNN University maakt hij van 05.00 tot 07.00 uur een dynamisch programma om de zondag fris mee te beginnen. Bart is onder andere bekend als een van de presentatoren van het jeugdprogramma Het Klokhuis, maar hij startte zelf ook bij BNN Radio. In het programma zal hij alles uit zijn University-talenten proberen te halen, die de redactie vormen en als verslaggevers op pad gaan.

Toen de kans zich voordeed om naast tv ook weer radio te gaan maken, zei Bart Meijer meteen volmondig ‘ja’. Het vroege opstaan neemt hij voor lief: ‘Ik kijk er naar uit om samen met de talenten uit BNN University de zondagmorgen op te starten. Dat ik zelf in 2000 bij BNN deze opleiding heb gedaan, maakt het extra speciaal. Voel me daardoor al wel een ouwe lul’.

Bart en BNN waren het snel eens over de invulling van Start met Bart. De vroege zondagochtend is bij BNN al jaren een plek waar BNN University een hoofdrol speelt. Bart zet de talenten flink aan het werk. Zo is er iedere week een live-verslaggever te horen tijdens de uitzending en krijgt een van de talenten een enorme uitdaging op zijn of haar bordje. Ook gaan de jonge verslaggevers iedere week op zoek naar excentrieke landgenoten in Vreemde Vogels. Nieuw is dat de luisteraar in de uitzending kan volgen hoe en waarom onderwerpen tot stand zijn gekomen: de meest interessante momenten van de redactievergadering zijn ook in de uitzending te horen.

Naast de University-talenten krijgt ook ander talent volop aandacht: zo mag iedereen met een interessant project komen crowdfunden en gaan jonge statistici proberen sportuitslagen te voorspellen.

Start met Bart is vanaf zondag 20 oktober te horen van 05-07 uur bij BNN op Radio 1.


Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Claudia Siebe, tel: 035-6555321, claudia.siebe@bnn.nl