22
mei
2014
|
20:30
Europe/Amsterdam

BARRY ATSMA PRESENTEERT DOWN VOOR DUMMIES BIJ BNN

BNN VOLGT DRIE JONGE MEIDEN MET HET SYNDROOM VAN DOWN

Acteur Barry Atsma maakt presenteerdebuut in het nieuwe BNN-programma Down Voor Dummies. Barry, die zelf een broer met Down heeft, volgt en interviewt drie jonge meiden met het syndroom van Down. Sinds dit jaar is het in ons land mogelijk voor zwangeren om een bloedtest af te nemen waarmee voor 100% zekerheid vastgesteld kan worden of de baby het syndroom van Down heeft. In de landen om ons heen heeft deze test er mede toe geleid dat het aantal kinderen wat geboren wordt met het Downsyndroom is afgenomen. Maar hoe gaat het leven van jonge mensen met dit syndroom? Barry volgt een paar maanden het leven van Britt, Sara en Lize. Drie jonge meiden met Down die te maken hebben met de dingen van alledag: liefde, seksualiteit, zelfstandigheid, ambities en toekomstplannen. Hoe gaan ze daarmee om? Hoe is het leven van een downer nu echt? Down Voor Dummies is vanaf 7 augustus iedere donderdag om 22.15 uur te zien bij BNN op 1.

Barry: ‘Ik ben ontzettend blij dit programma te mogen maken. Mijn persoonlijke link met het programma is mijn broer met het syndroom van Down. Ik ben met hem opgegroeid en ik zie hem als een soort engeltje in mijn leven. Ik vind het erg bijzonder het leven te mogen volgen van Lize, Sara en Britt. Drie jonge meiden die net als mijn broer leven met Down. Hoe is het leven van deze jonge vrouwen? Is dat zo anders als dat van een niet-downer? En kloppen de vooroordelen als schattig en lief of zielig en onzelfstandig. Dit programma heeft ervoor gezorgd dat ik in ieder geval anders naar mijn broer ben gaan kijken en snap zijn strijd voor een zelfstandig leven beter.

Down Voor Dummies is in opdracht van BNN geproduceerd door Eyeworks.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl