Hilversum,
10
juli
2018
|
16:11
Europe/Amsterdam

ASTRID JOOSTEN PRESENTEERT DE S.P.E.L.SHOW

SPANNENDE TAALQUIZ VANAF 2 AUGUSTUS OP NPO 1

Wie kan het beste spellen? Wie kent zijn spreekwoorden het beste? En hoe zit het met onze grammaticale kennis? Astrid Joosten presenteert de nieuwe BNNVARA-taalquiz De S.P.E.L.show, waarin alles draait om de Nederlandse taal. In elke aflevering nemen drie bekende Nederlanders het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. Na drie rondes neemt de beste speler uit het panel het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. De winnaar gaat naar huis met het zelf bij elkaar gespeelde geldbedrag. De S.P.E.L.show is vanaf 2 augustus vijf weken lang op donderdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Astrid Joosten: ‘Een matige beheersing van de Nederlandse taal kan je bij een sollicitatie de baan kosten. Als je er goed in bent, ben je al in het voordeel. We zijn vaak veel van school vergeten. Daarom heb ik de leukste, leerzaamste en spannendste taalquiz van ons land ontwikkeld. Het hele gezin kan thuis meedoen. We leren en lachen in elke aflevering. En het mooiste is misschien wel dat elke week een onbekende Nederlander de kans heeft een bekende Nederlander te verslaan en er met de hoofdprijs vandoor te gaan na een zinderende finale!’

Astrid ontvangt in de eerste aflevering op 2 augustus de volgende drie BN’ers: Loretta Schrijver, Arthur Japin en Olcay Gulsen.

In de tweede aflevering op 9 augustus zijn dat: Diederik Jekel, Carolien Borgers en Gijs Staverman.

Zie ook: spelshow.bnnvara.nl