Hilversum,
07
mei
2021
|
20:01
Europe/Amsterdam

'ARCADE' VAN DUNCAN LAURENCE BESTE NEDERLANDSE SONGFESTIVALLIEDJE

'Arcade', het lied waarmee Duncan Laurence in 2019 het Eurovisie Songfestival won, is door een vak- en publieksjury unaniem verkozen tot Het Beste Nederlandse Songfestivalliedje Aller Tijden.

'Ik vind het niet normaal, deze uitverkiezing. Echt te gek,' zegt Duncan Laurence in de komende VARAgids, de organisator van de verkiezing. 'Dat het gekozen is door een vakjury en door het publiek maakt het extra bijzonder, dat is heel erg tof om te mogen horen.' De winnaar werd zojuist bekendgemaakt in de talkshow De Vooravond.

'Arcade' werd zowel door het publiek als de vakjury als beste gekozen. De vakjury bestond uit voorzitter Cornald Maas, Stefania Liberakakis (de Nederlandse die dit jaar voor Griekenland uitkomt), Willeke Alberti (deed in 1994 mee met 'Waar is de zon'), Sander Lantinga (verzorgt dit jaar het commentaar) en Songfestival-adept Paul de Leeuw. Ruim tweeduizend mensen deden mee namens de publieksjury. De top tien:

1 Duncan Laurence – Arcade (2019)
2 The Common Linnets – Calm after the storm (2014)
3 Anouk – Birds (2013)
4 Ruth Jacott – Vrede (1993)
5 Lenny Kuhr – De troubadour (1969)
6 Edsilia Rombley – Hemel en aarde (1998)
7 Teach-In – Ding-a-dong (1975)
8 Maggie MacNeal – Amsterdam (1980)
9 Douwe Bob – Slow down (2016)
10 Corry Brokken – Net als toen (1957)

In de komende editie van de VARAgids de complete lijst met 61 nummers. Het magazine pakt traditiegetrouw groots uit met het Songfesitval. In de special (naast een uitgebreid verslag van de verkiezing en het gesprek met Laurence) ook een interview met Jeangu Macrooy door Paul de Leeuw, het dagboek van Diek Pothoven (Head of Fashion van het festival), interviews met Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Stefania Liberakakis en Teach-in-zangeres Getty Kaspers. Ook beluisterde de redactie alvast alle liedjes van dit jaar en vertelt wie de kanshebbers zijn.

De Songfestivaleditie van de VARAgids verschijnt dinsdag 11 mei.