03
juni
2015
|
13:32
Europe/Amsterdam

ANNA WINT FINALE DE BESTE SINGER-SONGWRITER VAN NEDERLAND 2015

GIEL, JACQUELINE GOVAERT, VANVELZEN, GIOVANCA, TYPHOON, FRANK VAN DER LENDE EN CASPER (KENSINGTON) KIEZEN ANNA TOT WINNARES
Vanavond is Anna uitgeroepen tot de winnares van het VARA-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2015. Anna is de eerste vrouwelijke winnares in een reeks van vier seizoenen. Tijdens de live-finale vanuit de poptempel Paradiso in Amsterdam zong Anna het nummer That’s Life, wat ze in de serie speciaal voor haar moeder heeft geschreven.


De finalisten werden beoordeeld door Giel Beelen en zijn vrienden: Jacqueline Govaert, Giovanca, Typhoon, Frank van der Lende, Roel van Velzen en Casper van de band Kensington. “Anna weet dondersgoed wat ze wil en heeft een enorme passie voor muziek.” zegt Giel.
Van Velzen over Anna: “Je doet gewoon iets met me. Je gaat een glansrijke carrière tegemoet en zo niet dan mag de rest van je leven in mijn woonkamer spelen”. Jacqueline Govaert: “Je leidt de hele band alsof je dit al 100 jaar in Paradiso doet.” 

Anna: “Ik was zo verrast, ik besef het eigenlijk nog niet. Het enige wat ik denk is: holy shit ik sta volgende maand op Pinkpop, ik moet gaan repeteren.”

Anna wint met deze titel een glanzende start van haar carrière met optredens op diverse festivals als Pinkpop, het grootste festival van Europa Sziget, The Brave, deBeschaving, Songbird Festival en Live at Amsterdamse Bos. Maar allereerst is Anna morgen te gast in de ochtendshow van Giel op 3FM. Luister alle nummers terug op de website van het programma.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland is geproduceerd door Blazhoffski in coproductie met de VARA.