Hilversum,
06
december
2018
|
11:29
Europe/Amsterdam

AMERIKAANSE HITSERIE KILLING EVE BIJ BNNVARA OP NPO 3

COMEDY-THRILLER MET HOOFDROLLEN VOOR SANDRA OH EN JODIE COMER

Vanaf aanstaande zondag is de populaire serie Killing Eve te zien bij BNNVARA op NPO3. De serie krijgt lovende kritieken en is een hit in Amerika. De hoofdrollen worden gespeeld door rijzende ster Jodie Comer en Sandra Oh (Grey’s Anatomy). Voor deze rol werd Sandra Oh genomineerd voor een Emmy Award. In Killing Eve belandt een medewerker van de geheime dienst (Eve) in een kat-en-muisspel met een sociopatische huurmoordenaar (Villanelle). De serie is geschreven door Phoebe Waller-Bridge, die eerder hoge ogen gooide in Engeland met de door haar geschreven tv-serie Fleabag, en is gebaseerd op de Villanelle-boekenreeks van Luke Jennings. Eerder dit jaar werd de serie door critici in Amerika gekroond tot Outstanding New Program. Killing Eve is vanaf 9 december iedere zondag om 20.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Het hele eerste seizoen is nu al te zien op NPO Start Plus. Bekijk hier de trailer.

Eve heeft een saaie kantoorbaan bij MI5 en hunkert naar meer spanning in haar leven. Als een Russische politicus wordt vermoord, moet Eve de enige getuige beschermen. Al snel raakt ze daarbij op ramkoers met de gewelddadige en buitengewone moordenares Villanelle. Villanelle is een ongrijpbare moordenares die geniet van de luxe waarmee ze zich, dankzij haar werk, kan omringen. Deze twee razendslimme vrouwen raken door elkaar geobsedeerd, wat leidt tot een spannend kat-en-muisspel.

De originele mix tussen spanning en humor wordt geprezen door critici:

“Killing Eve is een van de origineelste series van het jaar” (vier sterren) - Volkskrant

“Comedy, tragedy and thrills, this spy series has it all” (vijf sterren) - The Guardian

“Een spionageserie waarin vrouwen zo ongeveer alle rollen van betekenis spelen en de humor in salpeterzuur gedrenkt is, is een zeldzaamheid. Beter nog: een unicum.” - Trouw

“The Cracked Female Spy-Thriller Buddy Comedy of the Year’ - Rolling Stone