Hilversum,
03
januari
2019
|
11:50
Europe/Amsterdam

AMBER KORTZORG PRESENTEERT 'KASSA BELBUSGALA'

TERUGBLIK OP DE MEEST SPRAAKMAKENDE BELBUSSEN VAN 2018

Amber Kortzorg presenteert in de eerste week van het nieuwe jaar het 'Kassa Belbusgala 2018'. In deze speciale uitzending van Kassa blikt ze op feestelijke wijze terug op de meest spraakmakende Belbussen van het afgelopen seizoen. In de wekelijkse rubriek 'De Belbus' lost presentatrice Amber vaak op ludieke wijze conflicten tussen consumenten en bedrijven op. Traditiegetrouw staat de eerste uitzending van Kassa geheel in het teken van deze rubriek. De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, komt langs om de resultaten van de Belbus op Bonaire te bespreken. Cabaretier Howard Komproe levert een humoristische afsluiter met zijn eigen kijk op consumentenzaken. Ook maakt Amber de winnaars van de 'leukste Belbus'- en 'minst sportieve bedrijf'-verkiezing bekend, waar kijkers de afgelopen weken op konden stemmen. Het Kassa Belbusgala 2018 is op zaterdagavond 5 januari om 19.05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Amber Kortzorg: "Het wordt een feestje. We hebben een band, veel goud en glitters èn presenteren natuurlijk een selectie van de leukste fragmenten van 2018. In zo'n jaaroverzicht is het echt gaaf te zien wat de kracht is van de Belbus. Normaalgesproken focussen we in Kassa op dingen die mislopen. Deze avond wordt een echte feel good uitzending. Als ik zo terugkijk, ben ik best wel trots op wat we allemaal hebben bereikt!"

Kanshebbers voor de 'leukste Belbus'-award zijn de Belbussen over het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Car2Go, Simpel, Belevenissen.nl, Juffrouw Joy en Ziggo. In de categorie 'minst sportieve bedrijf' moeten Van Cranenboek, Indieplant, KLM, Promovendum en Rofra vrezen voor de titel.