Hilversum,
13
januari
2017
|
12:00
Europe/Amsterdam

AMBER KORTZORG MAAKT DEBUUT ALS NIEUWE BELBUS-PRESENTATRICE

Zaterdag 14 januari is de 25-jarige Amber Kortzorg voor het eerst te zien als presentatrice van de Belbus, de populaire rubriek van het consumentenprogramma Kassa. Ze volgt daarmee Rutger Verhoeven op, die de afgelopen drie jaar ruim honderd Belbus-items heeft gemaakt.

In de Belbus-special van afgelopen zaterdag heeft Rutger – onder toeziend oog van ruim 1,5 miljoen kijkers - het figuurlijke stokje overgedragen aan Amber. Komende zaterdag is ze voor het eerst te zien in Kassa, waarbij ze op pad gaat met Nicole. 

Nicole sloot via Groupon een deal met een verhuisbedrijf, maar deze afspraak werd niet nagekomen. Groupon belooft haar al drie maanden tegemoet te komen, maar daar komt weinig van terecht. Op ludieke wijze gaat Amber verhaal halen, waarbij ze zich niet laat wegsturen voor er daadwerkelijk een oplossing is.

Daarnaast is binnenkort te zien dat Amber op zoek gaat bij een oude bekende van de Belbus, telecomprovider Tele2. De 20-jarige Marieke betaalt maandenlang dubbel abonnementsgeld, terwijl ze maar één abonnement heeft. Daarom schakelt ze de Belbus in, waarna Amber op pad gaat om het teveel betaalde geld terug te halen. 

Amber heeft veel zin in haar nieuwe baan: “Ik ga proberen me met net zoveel enthousiasme en passie in te zetten als Rutger de afgelopen jaren heeft gedaan. Met mijn achtergrond als journalist stort ik me met liefde in ellenlange mailwisselingen met lastige bedrijven. Samen gaan we ervoor zorgen dat Nederland weer een stukje rechtvaardiger wordt.”

Na eerst de BNN-VARA Academy – het opleidingstraject voor talentvolle jonge tv-makers – met succes te hebben doorlopen, volgde Amber een master Onderzoeksjournalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. 

De Belbus is al circa twintig jaar een vast onderdeel van Kassa. Consumenten met een klacht of probleem kunnen de Belbus inschakelen als ze zelf niet tot een oplossing komen met het betreffende bedrijf of de instantie waarmee ze een issue hebben. 

Kassa is iedere zaterdag om 19.05 uur te zien bij de VARA op NPO 1.