Hilversum,
08
maart
2022
|
14:59
Europe/Amsterdam

AMBER KORTZORG EN JURRE GELUK TESTEN DE KENNIS OVER ONZE DARMEN IN ‘DE NATIONALE KAKTEST’

Onze darmen hebben een enorm belangrijke functie in ons lichaam. Ze worden ook wel onze tweede hersenen genoemd. Denk je aan darmen, dan denk je natuurlijk ook aan wat je in het kleinste kamertje achterlaat. Iedereen poept maar niemand heeft het erover. In ‘De Nationale Kaktest’ doorbreken Amber Kortzorg en Jurre Geluk alle taboes rondom onze WC-gewoontes. Ze vuren twintig vragen af op het panel van bekende Nederlanders, het publiek en de kijkers thuis. Van poepschaamte tot donorpoep en van de juiste wc-houding tot de beste kleur. Wie laat wie een poepie ruiken en gaat ervandoor met de Gouden Toiletrolhouder? 'De Nationale Kaktest' is op 22 maart om 20.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Amber: "1 op de 4 Nederlanders heeft poepproblemen, dus het is hoog tijd om het eens over onze darmen te hebben. Daarom op geheel creatieve wijze meer dan een uur aan beeldmateriaal over schijten, drukken, bouten en al het wonderlijks dat leeft in jouw darmstelsel."

Jurre: "Poepen; we zijn er allemaal behoorlijk druk mee, maar we hebben het er nooit over. Althans ik niet. Maar wat komt er eigenlijk uit ons lijf? En wat zegt dit? Nou, heel veel. Na het zien van de Nationale Kaktest kijk je voortaan altijd achterom voordat je doorspoelt."

Het panel bestaat uit presentatrice Sylvana van IJsselmuiden, oud-wielrenner Lars Boom, presentatrice Nance Coolen, actrice Margôt Ros, cabaretier Howard Komproe en zangeres Carolina Dijkhuizen. Alle gasten hebben ‘iets’ met dit onderwerp: ze hebben darmproblemen, zien de humor van poep of haalden de krant met een speciaal wc-bezoek. De ideale kandidaten dus om de strijd met elkaar aan te gaan. Wie van de zes panelleden heeft de meeste kakkennis? Ook maag-, darm- en leverarts Sandjai Ramsoekh en microbioloog Clara Belzer zijn in de studio. Zij delen alle feitjes over ons darmstelsel en ons poepgedrag. Want waarom is het zo’n taboe? En wat zegt poep over onze gezondheid?

Speel mee via de NPO3-app en #CheckJeShit 
Thuis kan iedereen meespelen via de NPO3-app. De winnaar mag zich dé darmkenner van Nederland noemen en wint twee mooie prijzen: een darmbacterie test waarmee je een inkijkje krijgt in hoe het met je darmen gesteld is én een uniek ‘De Nationale Kaktest’ wc-papier pakket. Om aan te sporen om wat vaker achterom te kijken op de wc, staat op bnnvara.nl/checkjeshit extra informatie over de onderwerpen uit de uitzending.  

Bekijk hieronder de eerste beelden:

download
De Nationale Kaktest - trailer