04
december
2014
|
17:29
Europe/Amsterdam

ALLERLAATSTE RONDE VOOR FELBEGEERDE BNN-BAAN

45 TV-TALENTEN DOEN LAATSTE AUDITIE. RADIO TALENTEN REEDS GESELECTEERD.

Aanstaande zondag 7 december komen de 45 kandidaten die overgebleven zijn na BNN Talentday naar Hilversum om hun laatste proef van bekwaamheid te doen voor BNN University–TV. Deze uitblinkers hebben zich al door twee rondes heen geworsteld. Eerst werden ze uit de bijna 10.000 aanmeldingen gekozen om deel te nemen aan BNN Talentday 2014. Daar lieten zij de overige 800 auditanten lachend achter zich. Degene die zondag door de selectie heen komt heeft definitief een plek veroverd bij BNN University, hét interne opleidingstraject van BNN voor een baan in de media. Deze winnaars starten dan, samen met de feuten van BNN University Radio die al geselecteerd zijn, in het nieuwe jaar bij BNN.

Gerard Timmer, algemeen directeur BNN-VARA, is ook blij met de nieuwe aanwas van talenten: “We zijn zeer onder de indruk van de bijna 10.000 aanmeldingen voor BNN Talentday, onderdeel van de BNN University. Als één van de sterkste mediamerken voor jonge mensen in Nederland is BNN voor hen een toegang tot en opstap naar de mediawereld. Namen als Tim Hofman, Lex Uiting, Geraldine Kemper maar ook heel veel mensen achter de schermen hebben via BNN hun plek in medialand gevonden. En ook de selectie van dit jaar is nu al veelbelovend.”

22 november jl. was het BNN Talentday. Uit bijna 10.000 aanmeldingen werden zo’n 800 talenten uitgenodigd bij BNN. De bloedzenuwachtige talenten stonden te trappelen voor de deur om hun talent te checken. Na een ontvangst over de rode loper en een hart onder de riem door een BNN’er konden de talenten auditie doen voor een vakjury. BNN heeft een traditie als het gaat om het opleiden van talent, voor en achter de schermen. Dat geldt voor presentatoren, stagiaires die blijven werken of de studenten van BNN University. Talent krijgt bij BNN de kans zich te ontwikkelen en ervaring op te doen, om uiteindelijk door te stromen naar steeds opvallendere functies. Denk hierbij aan eigen presentatoren als Filemon Wesselink, Dennis Storm, Rámon Verkoeijen, Tim Hofman, Rotjoch en Geraldine Kemper, maar ook Winfried Baijens en Lex Uiting. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg; ook achter de schermen breidt het BNN imperium zich uit en zijn ex-BNN’ers in heel Hilversum terug te vinden.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Francine Bout, 0356268949, francine.bout@bnnvara.nl