19
november
2015
|
14:08
Europe/Amsterdam

ALLERLAATSTE AFLEVERING OVERSPEL DONDERDAG OP NPO 1

MAKERS OVERSPEL WERKEN AAN NIEUWE SERIE

Donderdag 19 november is - om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1 - de allerlaatste aflevering te zien van de psychologische thrillerserie Overspel. De laatste aflevering van het derde seizoen (afl. 10, 'Een dure prijs') is tevens de definitieve finale van deze veelgeprezen serie.
De sterrencast, met onder anderen Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt, Kees Prins, Rifka Lodeizen en Thekla Reuten, treedt morgen nog één keer aan. En nog één keer is The Tracks of My Tears van Smokey Robinson & the Miracles te horen als intromuziek van de serie.

De makers van Overspel werken inmiddels aan een nieuwe serie, KLEM, met Barry Atsma, Georgina Verbaan, Jacob Derwig en Jamie Grant in de hoofdrollen. De opnames hiervoor starten in januari 2016 en de serie is naar verwachting in 2017 op tv te zien.

De inhoud van afl. 10 van Overspel, ‘Een dure prijs’:
Couwenberg is verdwenen. Elsie probeert hem met behulp van Marco af te zetten als directeur.
Anna zal tegen Willem getuigen. Iris besluit om zonder hem te vertrekken. Terwijl zij de schrik van haar leven krijgt, dreigt Willem de duurste prijs te moeten betalen.

De allereerste aflevering van Overspel werd uitgezonden op 8 september 2011. Seizoen 1 werd in 2012 bekroond met een Gouden Kalf voor beste televisiedrama én beste actrice (Rifka Lodeizen). Frank Ketelaar en Robert Kievit wonnen de Zilveren Krulstaart voor het beste scenario voor een tv-serie. Fedja van Huêt werd in 2013 genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn acteerprestaties in seizoen 2. De Amerikaanse ‘Overspel’-remake ‘Betrayal’ werd niet alleen uitgezonden op de zender ABC in de USA, maar wereldwijd ook in Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, Ierland en Italië. Ramsey Nasr was in 2015 genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol als Pepijn in seizoen 3.

Cast: Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt, Kees Prins, Ramsey Nasr, Thekla Reuten, Guido Pollemans, Rifka Lodeizen, Jeffrey Hamilton, Sigrid ten Napel e.a.
Regie: Frank Ketelaar, Albert Jan van Rees en Bram Schouw.
Scenario: Frank Ketelaar.
Serie-ontwerp en verhaallijnen: Frank Ketelaar en Robert Kievit.