Hilversum,
22
september
2017
|
14:37
Europe/Amsterdam

ALEX KLAASEN DOET MEE AAN KANNIEWAARZIJN

Team aflevering 5 en 6: Astrid Joosten, Plien van Bennekom, Annick Boer, Leo Alkemade én Alex Klaasen.

Op dinsdag 3 en 10 oktober is Klaasen te zien in Kanniewaarzijn. Alex Klaasen (1976) is acteur, theatermaker en zanger. Klaasen over zijn deelname: "Spannend om in een team terecht te komen dat al zo lang met veel succes een zeer populair programma maakt. Pruik op, ik heb er zin in!"

Alex Klaasen was onder andere te zien in zijn solovoorstelling Eindelijk alleen, als Toon Hermans in de musical TOON (waarvoor hij een musical-award won) en als Yari in Gooische Vrouwen. Daarnaast kroop hij in de huid van diverse bekende Nederlanders voor het tv-programma Kopspijkers. In 2016 won hij de Johan Kaartprijs voor zijn rol in de familievoorstelling De Gelaarsde Poes omdat de jury hem "het grootste multitalent vindt dat we op dit moment hebben".

Bij BNNVARA op NPO 1 op 3 en 10 oktober om 22.20 uur.

In aflevering 5 en 6 van Kanniewaarzijn vervangt Alex Klaasen acteur Pierre Bokma in het team van dit seizoen. Bokma was zeer enthousiast over zijn deelname aan aflevering 1 tot en met 4. Voor de opnames was al bekend dat Bokma het daarna te druk zou hebben met andere werkzaamheden.

In aflevering 5 op 3 oktober heeft Mas waterschade. Daarna wordt ze samen met de andere bewoners van het pand waarin ze woont uit de verzekering gegooid. En dan blijkt het heel moeilijk om als VVE een nieuwe verzekering tegen waterschade te vinden. Afke moet veel geld betalen voor haar OV-fiets als die niet op tijd is afgemeld. De helpdesk van OV-fiets helpt haar van de regen in de drup. Hoe kan dat? Zoals veel Nederlanders koopt Christiaan een BMW in Duitsland. Maar als zijn auto kapot gaat, blijkt het niet zo gemakkelijk de kosten te verhalen als hem verteld is. Acteur en presentator Eric Corton vertelt deze week in de 'Kanniecolumn' waar hij zich als consument aan ergert.

Het informatief-satirische programma Kanniewaarzijn neemt bedrijven, overheden en instellingen op de hak die knoeiwerk of regelrechte wanprestaties leveren en nagelt ze met vileine sketches aan de schandpaal. Tegelijkertijd probeert het programma mensen daadwerkelijk te helpen. Alle sketches zijn gebaseerd op werkelijk gebeurde absurde verhalen.

Meer informatie over het programma op de website. Beeld kunt u downloaden vanaf de beeldbank van BNNVARA.