11
april
2014
|
11:04
Europe/Amsterdam

ALARMERENDE RESULTATEN DRUGSONDERZOEK SPUITEN EN SLIKKEN

DRUGSGEBRUIKERS VERKIEZEN HULP VAN BEKENDEN BOVEN PROFESSIONELE HULPINSTANTIES

Spuiten en Slikken-presentatoren Victoria Koblenko en Tim Hofman confronteren hulpinstanties Jellinek en Trimbos met de resultaten van de Global Drug Survey 2014 Nederland: 31% van de cokesnuivers wil minderen, maar slechts 5% van die groep zal professionele hulp inschakelen. Bij MDMA en Speed gaat het om soortgelijke cijfers. Meer dan 50% van de respondenten geeft aan meer vertrouwen te hebben in hulp van familie en vrienden dan officiële hulpverlening of de huisarts. Deze en nog meer opzienbarende resultaten worden aanstaande zondag om 22.15 uur gepresenteerd in Spuiten en Slikken bij BNN op 3.

Victoria: ‘Deze cijfers liegen er niet om. De drempel naar de hulpinstanties MOET lager. Ik zou er een campagne tegenaan gooien’. Het Global Drug Survey Nederland, dat mede door de bijdrage van Spuiten en Slikken in Nederland onder 2800 respondenten is gehouden, is onderdeel van de Global Drug Survey wereldwijd. Dit jaarlijks terugkerende onderzoek naar drugsgebruik en drugsbeleving werd vooralsnog alleen in vijftien Engelstalige landen gehouden, maar dit jaar voor het eerst in Nederland. Het onderzoek is in Nederland geleid door Dr. Jean-Paul C. Grund, Coördinator Global Drug. Het Global Drug Survey wordt maandag openbaar gemaakt door Global Drug Survey Nederland.

Verder in de uitzending praten Victoria en Tim met journalist en schrijver Thijs Zonneveld. Geraldine probeert de anti-kater yoga uit en Jan loopt een dag mee met een stripper. In de serie over Paul zien we hoe hij de eerste stap neemt om af te kicken en zich inschrijft bij een afkickkliniek.

Het allerlaatste seks- en drugsnieuws, extra video's van de afkickende Paul en ander backstage materiaal check je op spuitenenslikken.bnn.nl. Helemaal up to date blijven? Volg Spuiten en Slikken dan op Facebook.


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl