12
augustus
2013
|
15:30
Europe/Amsterdam

ACHT NIEUWE RAMPZALIGE CHAUFFEURS VOOR RUBEN

WEER PROBLEMEN IN EERSTE AFLEVERING VAN DE ALLERSLECHTSTE CHAUFFEUR VAN NEDERLAND

Je zou denken dat de grootste brokkenpiloten inmiddels alert zijn dankzij de eerste seizoenen van De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland. Toch zijn er weer acht ongelooflijk beroerde weggebruikers gevonden die onder leiding van Ruben Nicolai gaan strijden om de titel dit jaar. In de eerste uitzending gaat dit al mis. Kandidaat Diego wordt bij zijn rit richting het testterrein van de weg gehaald door de politie. Zijn snelheid is veel en veel te hoog. Tot overmaat van ramp ontdekt de politie ook een flinke hoeveelheid softdrugs in zijn tas. Moet Diego zijn rijbewijs inleveren en houdt zijn deelname aan dit BNN-programma al op voor het echt begonnen is? De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland is vanaf 20 augustus iedere dinsdag om 20.30 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Bumperklevers, snelheidsduivels, zenuwpezen en angsthazen: de chauffeurs drijven vrienden en familie tot wanhoop. De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland wordt, soms met gevaar voor eigen leven, gepresenteerd door Ruben Nicolai. Ruben: “Het is weer een steengoed seizoen en dat komt omdat de kandidaten wéér abominabel slecht zijn. Ook omdat we dit jaar de confrontatie harder aangaan dan ooit tevoren. Een goed voorbeeld van het dramatische niveau was toen ik vroeg "Met welke voet rem je? Kandidaat: "èh ja, dat is een gevoelskwestie, dat bekijk ik op het moment zelf." I rest my case.”

In het autobootcamp wordt in acht afleveringen bepaald wie de allerslechtste chauffeur van Nederland is en wie er zoveel vooruitgang boekt dat hij of zij met een vette bolide naar huis gaat. In dit seizoen krijgen de kandidaten de prijs al in de eerste uitzending te zien, waarna hij ingezet wordt bij een aantal proeven. Het is dus afwachten of er überhaupt nog wel een prijs is bij de finale… De kandidaten krijgen feedback van psychologe Barbara Nanninga, expert verkeersveiligheid en voertuigbeheersing Mattieu Stam en coureur Tom Coronel.

Live chatten met de wegpiraten? Dat kan! Na elke aflevering kun je op Facebook.com/dacvn al je vragen stellen aan de chauffeur die de desbetreffende aflevering verlaat. Verder vind je op de DACVN page natuurlijk ook alle stunts, crashes en info van de wegpiraten. Twitter mee met #dacvn!


Er is een zichtkopie van aflevering 1 beschikbaar. Interesse? Mail naar claudia.siebe@bnn.nl

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Claudia Siebe, 035-6555321, claudia.siebe@bnn.nl