Hilversum,
16
november
2018
|
13:56
Europe/Amsterdam

ABSURDE SITUATIES IN ‘KANNIEWAARZIJN’

NIEUW SEIZOEN VOL VILEINE SKETCHES, HULP VOOR GEDUPEERDEN EN TIPS VOOR KIJKERS

Een locatie waar je als gehandicapte naar toe moet om je te laten keuren, maar waar je met je rolstoel niet in kunt… Gelukkig is ‘Kanniewaarzijn’ weer terug! In dit satirisch-informatieve programma wordt presentator Astrid Joosten ondersteund door de bekende acteurs Pierre Bokma, Plien van Bennekom, Annick Boer en Leo Alkemade. ‘Kanniewaarzijn’ is vanaf 20 november elke dinsdag om 22.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Astrid Joosten: ‘We nemen weer bedrijven, overheden en instellingen op de hak, die knoeiwerk hebben geleverd. Hun wanprestaties worden door onze acteurs nagespeeld in vileine sketches. Tegelijkertijd proberen we gedupeerden daadwerkelijk te helpen. Want alle sketches uit het programma zijn gebaseerd op werkelijk gebeurde, absurde verhalen. Als kijker krijg je tips hoe je in zulke situaties kunt handelen.’

In de eerste aflevering op 20 november besteedt ‘Kanniewaarzijn’ – naast de genoemde keuringslocatie voor gehandicapten – aandacht aan een mislukte tepeltatoeage na een borstkanker-operatie. In de rubriek ‘Weggegooid Geld’ zien we een ongebruikt treinstation van 26 miljoen euro. De ‘Kanniecolumn’ is deze week van taalkundige en cabaretier Wim Daniëls. En we zien vreemdsoortige advertenties, onleesbare bijsluiters en rare verkeersborden in de rubriek ‘Kla(a)re Taal’.

Zie ook: kanniewaarzijn.bnnvara.nl