Hilversum,
03
november
2016
|
11:55
Europe/Amsterdam

AANGRIJPEND PORTRET CLINTON EN TRUMP IN 2DOC: THE CHOICE

DE PRESIDENTSKANDIDATEN ZOALS JE ZE NIET EERDER HEBT GEZIEN

Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen is de indringende documentaire The Choice te zien. Deze documentaire wordt standaard aan de vooravond van de verkiezingen uitgezonden door de Amerikaanse zender PBS. In The Choice worden de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton onder de loep genomen. Er wordt nader ingegaan op waar de kandidaten vandaan komen en wat ze heeft gevormd. Ook wordt hun manier van leiding geven uiteengezet. Bovenal wordt de vraag beantwoord waarom zij één van de moeilijkst denkbare banen ter wereld uit willen voeren. The Choice zie je op 7 november 2016 om 19:55 uur bij de VARA op NPO 2. 

Het portret van de twee presidentskandidaten komt tot stand door interviews met degenen die de kandidaten het beste kennen; vrienden, familie, adviseurs en tegenstanders. Zij laten zich uit over Trump en Clinton en bieden daarmee een serieuze, maar ook vermakelijke visie op het leven van de twee kandidaten. Daarnaast komen ook auteurs, journalisten en politieke insiders aan het woord om het beeld compleet te maken. 

Het doel van The Choice is om kijkers beide presidentskandidaten te laten begrijpen. Ook als kijkers fel tegen Trump zijn wordt met deze documentaire getracht om inzicht te bieden in waarom hij is geworden zoals hij is. Dit is uiteraard ook het geval bij Clinton. Er wordt veel teruggegrepen naar het verleden van beide kandidaten en hoe zij eigenlijk in de politiek terecht zijn gekomen. Kijkers denken wellicht dat zij alles van de presidentskandidaten weten maar in deze documentaire komen verrassend veel nieuwe inzichten naar voren.