Hilversum,
16
december
2021
|
13:24
Europe/Amsterdam

88 WASHINGTONS, 20.000 KM: LAILA FRANK REIST DOOR AMERIKA IN PODCAST ‘WELKOM IN WASHINGTON’

Journalist op zoek naar verhalen over verandering in de USA

In de nieuwe BNNVARA-podcast ‘Welkom in Washington’ rijdt journalist en Amerikakenner Laila Frank 20.000 kilometer door het land, langs plaatsen met de naam Washington. Ze gaat op zoek naar verhalen van Amerikanen die het heft in éigen hand nemen om het land te veranderen. Want in het politiek diep verdeelde Amerika, komt die verandering niet of nauwelijks nog uit Washington DC. Maar kunnen Amerikanen echt alles veranderen als ze het maar willen, zoals ze zelf zo graag geloven? Of zijn er ook grenzen aan dat ideaal? En hoe ver rijkt de arm van Washington DC in het dagelijks leven van Amerikanen? Op zoek naar het antwoord op die vragen, duikt Laila Frank in het leven van Amerikanen in 8 van de 88 ándere plaatsen met de naam Washington. Luister ‘Welkom in Washington’ vanaf 6 januari elke donderdag via je favoriete podcast-app, nporadio1.nl/podcasts, de NPO Radio 1-app of de NPO Luister-app.

Laila: “Hoe verschillend de Washingtons en hun bewoners ook zijn, ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn zeer pessimistisch over de staat van het land en over Washington DC, maar eindeloos optimistisch over wat ze zelf kunnen doen om dat te veranderen. Dat contrast intrigeert mij.”

Laila bezoekt in 8 afleveringen 8 Washingtons en draait telkens een week mee in de levens van Amerikanen daar. Ze reist van Washington State naar Californië en doet Utah, Louisiana, Georgia, Kansas, Ohio en Pennsylvania aan. Ze gaat bijvoorbeeld een week van de radar in een wetteloos dorp vol buitenbeentjes in Californië, draait een week mee op een boerderij in Kansas en loopt mee met anti-abortus activisten in Ohio. Grote thema’s zoals klimaatverandering, racisme en democratische verandering worden afgewisseld met kleinmenselijke verhalen over verandering.

Bekijk hieronder de trailer van 'Welkom in Washington':

download
Welkom in Washington trailer