13
november
2013
|
10:15
Europe/Amsterdam

800 TALENTEN DOEN AUDITIE OP BNN TALENTDAY

ALLEEN DE ALLERBESTEN UIT 10.000 AANMELDINGEN NAAR SELECTIEDAG

Het werken bij televisie of radio is voor velen nog altijd een droom. Dat blijkt wel uit het feit dat maar liefst 10.000 jongeren zich gemeld hebben voor een auditie op de BNN Talentday, 16 november. Tijdens een voorselectie is een groot gedeelte van deze mensen al afgevallen. Zij kunnen het over een jaar opnieuw proberen. De 800 overgebleven kandidaten presenteren zich op 16 november aan een jury van BNN professionals in de volgende categorieën: interviewtalent, presentatietalent, komisch talent, radiotalent en filmtalent. Na de audities volgt een traject met workshops, clinics en proefopnames, met als ultiem einddoel een contract bij BNN. Wie is er “Born to be BNN”? BNN Talentday is zaterdag 16 november van 10 tot 17 uur bij BNN.

Maarten van Dijk, directeur TV BNN, kijkt uit naar de selectiedag. “Het is natuurlijk geweldig dat 10.000 mensen de ambitie hebben om bij BNN aan de slag te gaan! Het laat maar zien dat BNN een hele grote doelgroep aanspreekt en programma’s maakt waar jongeren graag aan mee zouden willen werken. Het wordt passen en meten op de selectiedag, maar we zorgen ervoor dat iedereen sowieso het gevoel heeft een dagje BNN’er te zijn. Spannend! Voor de talenten, maar ook voor ons om te mogen bepalen of er een nieuwe collega tussen zit.”

BNN heeft een traditie als het gaat om het opleiden van talent, of het nu gaat om stagiairs die na de stage blijven werken of studenten van BNN University, het opleidingstraject van een half jaar. Talent krijgt bij BNN de kans zich te ontwikkelen en ervaring op te doen, om uiteindelijk door te stromen naar steeds opvallender functies. BNN Talentday is een nieuwe tak van talentontwikkeling binnen BNN University. De uiteindelijke auditie is niet voor uitzending: het gaat puur om de ontmoeting met talentvolle jongeren die willen testen of ze inderdaad talent hebben.

Voor meer informatie: talentday.bnn.nl

De campagne voor BNN Talentday is door BNN ontwikkeld in samenwerking met Ogilvy & Mather.


Voor meer informatie:
BNN Communicatie

Claudia Siebe, tel: 035-6268919, claudia.siebe@bnn.nl