Hilversum,
02
maart
2017
|
13:16
Europe/Amsterdam

7-DELIGE DOCUMENTAIRESERIE REGGIE YATES

BBC PRESENTATOR DUIKT IN HEFTIGE ONDERWERPEN OVER DE HELE WERELD

In een 7-delige documentaireserie duikt Reggie Yates in heftige onderwerpen overal ter wereld. Zo bezoekt Reggie het extreme Rusland, een Texaanse gevangenis, onderzoekt hij de drugsoorlog in Mexico en bezoekt hij gebieden in de USA waar wapengeweld steeds vaker problemen veroorzaakt. 

BNN zendt de award-winnende documentaire elke maandagavond uit. De eerste aflevering van Reggie Yates is te zien op 6 maart om 22.55 uur, bij BNN op NPO 3.

Extreme Russia en Life and Death in Chicago
In de eerste drie delen van de documentaire bezoekt hij Rusland. Hij praat met jongeren over hoe het is om homo te zijn en in een land als Rusland te leven. Reggie reist naar Moskou om te praten met nationalisten en hij probeert close te worden met verschillende community’s om erachter te komen hoe het leven voor hun is, meer dan 25 jaar na de val van de Sovjet-Unie.

In een interview met de BBC vertelt hij: ‘Deze kans om mezelf uit te dagen aan de andere kant van de wereld kon ik niet laten lopen.’ Hij vertelt over de hilarische en extreme situaties waarin hij terecht komt. ‘Ik interviewde een Russische homofoob, poedelnaakt in een sauna!

In het vierde deel van de reeks reist Reggie naar Chicago om meer te weten te komen over het wapengeweld in deze stad. Na het bijwonen van de nasleep van een schietpartij en de begrafenis van een jonge Afro-Amerikaanse man stuit hij op iets wat hij moeilijk kan bevatten…

In de andere delen laat Reggie zich opsluiten in een Texaanse gevangenis, praat hij met soldaten die vechten tegen gewelddadige drugskartels in Mexico en vraagt hij zich af wat er nodig is om de situatie van jonge zwarte mannen te veranderen. 

Reggie Yates is een bekende Britse presentator. Hij presenteerde niet alleen meerdere kinderprogramma’s op de CBBC (BBC voor kinderen), hij had ook zijn eigen show als radio DJ bij de BBC en won diverse prijzen als presentator bij de documentaireserie Reggie Yates.

Meer informatie over deze documentaireserie vind je hier.