11
november
2015
|
21:02
Europe/Amsterdam

4E KERSTVAKANTIECONCERT VOOR KINDEREN VOOR KINDEREN

MET GASTOPTREDEN VAN JEROEN VAN DER BOOM

Voor het eerst in haar 36-jarig bestaan geeft VARA's Kinderen voor Kinderen live concerten in de kerstvakantie. Na de start van de verkoop van twee concerten op 22 december bleek al snel dat een derde concert op 23 december gewenst was. En naar nu blijkt, staat dit populaire kinderkoor zelfs een vierde keer op het podium van de Heineken Music Hall in Amsterdam. Kaartverkoop voor dit vierde concert is gestart op www.ticketmaster.nl.

Jeroen van der Boom zingt kerstmedley
Vandaag maakte Kinderen voor Kinderen bij RTL Boulevard bekend dat Jeroen van der Boom als artiest te gast is bij de concerten. Samen met kinderen van het koor zal hij een speciale kerstmedley ten gehore brengen. Jeroen's zoon Luuk maakt deel uit van het beroemde kinderkoor.
Kinderen voor Kinderen zal liedjes van de nieuwe 36e cd Raar maar waar brengen, maar ook bekende hits van afgelopen jaren als Hallo wereld, Klaar voor de start en Bewegen is gezond. Speciaal voor ouders en grootouders is er een medley van gouden oude nummers met onder andere Onbewoond eiland, Waanzinnig gedroomd en Wakker met een wijsje. Ook voor kerstsfeer wordt gezorgd met de mooie liedjes Wereldplan en Waarom moet ik gaan?. Natuurlijk zal de kersthit De kerstezel niet ontbreken.

Gouden cd 'Raar maar waar'
De populariteit van Kinderen voor Kinderen is de afgelopen jaren weer enorm. Vandaag werd ook bekend dat het nieuwste album Raar maar waar de gouden status heeft bereikt. Dat betekent dat er meer dan 20.000 albums zijn verkocht. Het album is geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis. Ook choreografe Lucia Marthas en zangcoaches Jorge Verkroost en Michiel Rozendal dragen bij aan het succes van Kinderen voor Kinderen.
Behalve met Raar maar waar staat Kinderen voor Kinderen met nóg 2 cd's in de Album Top 100: cd35 Feest! én de compilatie Waanzinnig gedroomd: de allergrootste hits. Beide cd's staan sinds hun release in 2014 in deze lijst genoteerd. Kinderen voor Kinderen is bovendien al drie jaar achtereen (2012, 2013 en 2014) het best verkochte kindermuziekproject in Nederland.