Hilversum,
08
juli
2020
|
16:16
Europe/Amsterdam

3FM-DJ’S FRANK EN EVA MAKEN RADIO OP FIETSVAKANTIE

Samen met o.a. De Likt, Di-rect en Michael Boogerd bezoeken de dj’s toeristische trekpleisters in eigen land  

Veel Nederlanders vieren deze zomervakantie in eigen land en dat is helemaal geen straf, laten 3FM-dj’s Frank en Eva komende week zien en horen. Van maandag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli maken zij de 3FM-middagshow 'Frank & Eva: Welkom Bij De Club' (BNNVARA) live vanaf de fiets. De 3FM-dj’s bezoeken de mooiste plekken van Nederland, zoals de Biesbosch en de molens op de Kinderdijk. Het dj-duo doet het niet alleen: Frank en Eva fietsen namelijk langs bij Di-rect, trappen de Vaalserberg op met wielerheld Michael Boogerd en varen een rondje met Jordy van Het Gezelschap en De Likt.

Frank en Eva: “Door de coronacrisis is Nederland dit jaar hét vakantieland voor Nederlanders! En wij gaan laten zien hoe leuk het is, juist op de normaal toeristische plekken zoals de Kinderdijk en het Drielandenpunt!”

Route
Maandag 13 juli: Biesbosch – Dordrecht – Kinderdijk
Van misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland, de Biesbosch, via de historische binnenstad van de onontdekte parel Dordrecht naar de molens van Kinderdijk. Daar staan normaal busladingen toeristen, maar nu kun je er in alle rust op de fiets heen. 

Dinsdag 14 juli: Wassenaar – Voorburg – Den Haag - Scheveningen
Pretparken en musea in overvloed in de regio Wassenaar-Den Haag. En er schijnt ook ergens een restaurant in een rijdende tram te zijn, of staat de tram nou in het restaurant? Via het Binnenhof eindigen Frank en Eva met de voetjes in het zand van Scheveningen. 

Woensdag 15 juli: Kampen – Zwolle 
Frank en Eva zijn in het land van de IJssel en starten in de historische binnenstad van Kampen waar ergens de langste sigaar ter wereld moet liggen. Vanaf daar fietsen Frank en Eva langs de rivier naar Zwolle, waar nog dino’s leven en ze van lekker eten en hiphop houden.

Donderdag 16 juli: Groesbeek – Oosterbeek – Heilig Landstichting – Nijmegen
De fietstocht start in een boscafé net over de grens in Duitsland, voert ons langs Afrikaanse landen in de heuvels rond Groesbeek, via de finish van de Via Gladiola naar de Waalkade die normaal rond deze tijd van het jaar in het teken staat van de Vierdaagse. Daar is nog één terras (Ope Sientje) dat moedig weerstand biedt.

Vrijdag 17 juli: Valkenburg – Drielandenpunt 
De laatste dag duiken Frank en Eva het Limburgse heuvelland in, om daar op het hoogtepunt te stoppen. De tocht voert van de kabelbaan in Valkenburg, via een verborgen wijngaard naar het hoogste punt van Nederland: de Vaalseberg