Hilversum,
07
juli
2021
|
16:42
Europe/Amsterdam

3FM-DJ’S FRANK EN EVA MAKEN RADIO OP FIETSVAKANTIE

Samen met o.a. Snelle en Paul Sinha bezoeken de dj’s toeristische trekpleisters in eigen land. 

Ook dit jaar staat voor velen een zomervakantie in eigen land op de planning. Vorig jaar lieten 3FM-dj’s Frank en Eva gedurende een week zien dat dit helemaal geen straf is. Op uitnodiging van de luisteraars krijgt deze fietsvakantie een tweede editie. Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 16 juli maakt het radioduo de 3FM-middagshow 'Frank & Eva: Welkom Bij De Club' live vanaf de fiets. De 3FM-dj’s bezoeken de mooiste plekken van Nederland, zoals Neeltje Jans en Baarle-Nassau. Dat doen ze niet alleen: Frank en Eva gaan namelijk langs bij o.a. Snelle en Paul Sinha, met wie ze samen de stad Deventer verkennen. Ook staan er onderweg ontmoetingen met clubleden op de planning, zij gidsen Frank en Eva langs de favoriete plekjes van hun stad. Welke spot mag er niet ontbreken als je een bezoekje brengt aan hun stad?

Frank: 'We willen iedereen uitnodigen: fiets met ons mee! Want met zijn allen is nog gezelliger dan met zijn twee.'
Eva: 'Ja, precies! Laten we samen de zomer vieren, haak onderweg bij ons aan, vertel ons waar je trots op bent in jouw woonplek!'

Route 
Maandag 12 juli: Nieuwerkerk aan den IJssel - Waddinxveen 
De eerste etappe van Frank en Eva loopt van Nieuwerkerk aan den IJssel naar het Monument van het laagste punt van Nederland. De finish is bij het kunstwerk van kunstenares Eline Ouwendijk ‘De Vergeten Plek.’
 

Dinsdag 13 juli: Nieuw-Haamstede – Neeltje Jans 
Op dag twee begint het radioduo bij de vuurtoren in Nieuw-Haamstede, deze vuurtoren stond vroeger afgebeeld op het oude biljet van 250 gulden. De koers op het eiland Schouwen-Duivenland zet zich voort richting de kust aan Westenschouwens Inlaag om uit te komen bij Deltapark Neeltje Jans. 

Woensdag 14 juli: Diepenveen - Deventer  
Frank en Eva beginnen op 14 juli te trappen in Diepenveen. Ze fietsen via de IJsselsedijk richting de thuisbasis van Eredivisionist Go Ahead Eagles: De Adelaarshorst. Uitpuffen kan op het Stadstrand van Deventer, aan de westzijde van de IJssel bij Deventer vlak bij de oude binnenstad met een waanzinnig uitzicht op de skyline van Deventer. 

Donderdag 15 juli: Ulicoten – Baarle-Nassau 
De vierde etappe van de radiomakers start in een recreatiepark uit Ulicoten, voert langs het Landgoed Hooghuys om zo uit te komen bij het Hof van Baarle. Een wijngaard met druiven op zowel Nederlandse als Belgische grond. 

Vrijdag 16 juli: Nationaal Park Dwingelderveld – Col du Vam 
Op de laatste dag start de fietstocht in het Nationaal Park Dwingelderveld, een natuurgebied met een mooie afwisseling van natte slenken en droge zandruggen. Ze verlaten dit natuurgebied en besluiten de fietsvakantie met een pittige beklimming op de Col du VAM in Drenthe.
 

Nog tips voor de fietsvakantie? Laat het weten via 3fm.nl/fietsvakantie.