Hilversum,
12
oktober
2017
|
10:55
Europe/Amsterdam

3DOC: #DJ OVER DE MAAKBARE WERELD VAN DE EENZAME DJ BRAM FIDDER BIJ BNNVARA

In 3Doc: #DJ volgt de camera Bram Fidder, een jonge veelbelovende dj uit de Amsterdamse undergroundscene. Bram groeit op als onderdeel van een generatie die zijn eigen succes kan creëren door zichzelf niet te laten zien zoals het werkelijk is, maar door op social media een tweede werkelijkheid uit te rollen en die in te zetten als een slim marketingproduct. Maar wat gebeurt er als die twee werelden steeds verder uit elkaar komen te liggen? 3Doc: #DJ wordt zaterdag 21 oktober uitgezonden om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Als Bram aandacht krijgt van zijn online volgers, voelt hij zich gewaardeerd. Maar wanneer hij erachter komt dat likes krijgen niet betekent dat je daarmee ook de eenzaamheid in de echte wereld bestrijdt, komen zijn echte leven en online-imago steeds verder uit elkaar te liggen. Ondertussen slokt de uitputtende nachtelijke dancescene hem op en dreigt Bram de controle te verliezen. “Online kun je iedereen voor de gek houden. Als ik een post maakte, zorgde ik dat ik er gezond uit zag, maar in het echte leven was ik een wrak. Toen ik de film zag, had ik pas door hoe vast ik daarin zat.”

3Doc: #DJ is een documentaire over de maakbaarheid van een generatie en is gemaakt door Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis (o.a. Douwe Bob, Jett Rebel, Lil’ Kleine, Armin van Buuren). Wat betekent het om op te groeien in een wereld waarin likes en emoticons een weerspiegeling worden van hoe populair je bent? Linda Hakeboom: “Dit is een film geworden over deze generatie. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen succes, maar dat betekent ook dat we altijd maar doen alsof het goed met ons gaat. Bram voert een strijd die we stiekem allemaal voeren en die is best eenzaam...”

3Doc: #DJ is een coproductie van BNNVARA en The Media Brothers.

 

download
#DJ ---Trailer FINAL