Hilversum,
03
augustus
2023
|
14:03
Europe/Amsterdam

‘3 OP REIS’ VERHUIST NAAR DE VRIJDAG

Het reisprogramma ‘3 op Reis’ keert terug op een nieuwe dag, met adembenemende bestemmingen, met bekende én nieuwe gezichten.  

Snowboarden van een vulkaan in Ecuador, per zeilboot de oversteek naar Engeland maken en overnachten in een tentje op de top van de hoogste berg van de Azoren. Het nieuwe seizoen van ‘3 op Reis’ zit weer vol met avontuurlijke en enthousiaste reisreportages. De vaste presentatoren Chris Zegers, Nienke de la Rive Box, Dzifa Kusenuh en Jennifer Hoffman nodigen uit om verder te kijken dan de bekende plekken. Geen massatoerisme, maar authentieke reiservaringen. Bovendien laat ‘3 op Reis’ zien hoe je als bewuste en duurzame reiziger een verschil kan maken op onze mooie planeet. 

Naast onze vaste presentatoren gaan dit seizoen ook Jurre Geluk, Sahil Amar Aïssa en Freddy Tratlehner weer op pad. Én een nieuw reisduo: Tim Runia en Niek Mulder. In 2015 won Tim het BNN-programma ‘3 Op Reis Backpack’ en dit seizoen gaat hij opnieuw voor ons op reis, samen met Niek. Tim en Niek zijn jeugdvrienden die al twintig jaar videocontent maken. Het duo filmt elkaar en maakt zonder cameraploeg een reis door Ecuador. Daarnaast reist Jennifer met de trein door Zwitserland, gaat Freddy op een culinaire reis door het Spaanse Baskenland en maakt Jurre een elektrische roadtrip door Denemarken. Het nieuwe seizoen van ‘3 op Reis’ is vanaf vrijdag 18 augustus om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.  

Chris trapt het seizoen af op het groene en sprookjesachtige eiland Flores. Deze plek is onderdeel van de Portugese eilandengroep de Azoren, midden in de Atlantische Oceaan. Flores is de meest westelijk gelegen plek van het Europese continent en amper bekend als reisbestemming. Chris laat zien wat het eiland te bieden heeft en waarom deze afgelegen plek zo’n aantrekkingskracht heeft op mensen die kiezen voor een leven in de natuur.