09
januari
2013
|
16:03
Europe/Amsterdam

3 OP REIS IN MYANMAR MET PATRICK LODIERS

VIJF AFLEVERINGEN OVER ZIJN REIS DOOR DIT OMSTREDEN LAND

Patrick Lodiers reist voor 3 Op Reis naar Myanmar, het best bewaarde geheim van Azië. Een bijzonder land voor reizigers, omdat de toerisme-boycot pas in 2010 is opgeheven. De militaire dictatuur heeft er decenialang voor gezorgd dat Myanmar bijna los stond van de rest van de wereld. Patrick reist het hele land door om de mooiste plekken te zien en de locale bevolking te leren kennen. Patrick in Myanmar is vanaf zondag 13 januari* om 19.50 uur te zien in 3 Op Reis bij BNN op 3.

Patrick: ‘Sinds het regime de touwtjes langzaam laat vieren is het mogelijk het land te ontdekken en de bevolking te ontmoeten. Myanmar is een land in de ban van 'hope', 'change' en Aung San Suu Kuyi, de vrouw die haar eigen vrijheid opofferde voor dat van de bevolking. Met een glimlach op mijn gezicht, mooie beelden op mijn netvlies en een licht optimisch gevoel denk ik terug aan mijn reis aan Myanmar. ‘

In de eerste aflevering over Myanmar ontdekt Patrick de grootste stad Yangon. Dit is officieel niet de hoofdstad meer, maar wordt door velen nog wel zo gezien. De stad is enorm groen vanwege de vele parken en bomen en staat vol koloniale gebouwen uit de Britse tijd. Het leven speelt zich af op straat. Van daaruit reist Patrick naar Bagan, waar hij zich vergaapt aan de duizenden tempels en Pagoges. In de vijf afleveringen waarin Patrick Myanmar bezoekt maakt hij kennis met het Boeddhisme, spreekt voor het eerst openlijk met mensen die over de veranderingen in hun land vertellen en eindigt op de nog onontdekte parelwitte stranden.

Wil je inspiratie opdoen voor je volgende trip, ervaringen delen of afleveringen terugkijken? Check 3opreis.bnn.nl en volg ons op de 3 Op Reis Facebook!

*De vijf aflevering van Patrick in Myanmar zijn te zijn op:

- 13 januari
- 20 janauri
- 17 febrauri
- 24 febrauri
- 3 maart


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?

Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 0356268913, thijs.verheij@bnn.nl