05
april
2016
|
17:20
Europe/Amsterdam

'2DOC: DE AANKLAGERS' VAN COEN VERBRAAK

Hoe bereidt een officier van justitie zich voor op een zaak? Wanneer besluit hij tot aanhouding van een verdachte? En welke risico’s mag de omgeving daar wel of niet bij lopen? Met ingang van 11 april is – vier maandagen om 21.00 uur bij de VARA op NPO 2 – de documentairereeks ‘2Doc: De Aanklagers’ te zien. Journalist, documentairemaker en Nipkowschijf-winnaar Coen Verbraak volgt officieren van justitie van verschillende parketten op de voet tijdens hun werk. Dat levert een unieke en meeslepende inkijk op in de wereld van het OM en de openbaar aanklagers. 

 

In de eerste aflevering op 11 april is Coen Verbraak met een officier van justitie op een plaats delict na een liquidatie. Ook is hij bij de aanhouding van een Jihad-verdachte. Hij gaat met een officier van justitie mee op reis naar Hongarije om mensenhandel te onderzoeken. In Limburg wordt een groot amfetamine-lab opgerold.

 

‘2Doc: De Aanklagers’ is een VARA-programma, gemaakt door Coen Verbraak en Daniëlle van Lieshout.

 

Zie ook: deaanklagers.vara.nl

-----------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Morgenavond (woensdag 6 april) vanaf 19.00 uur is de viewing van ‘2Doc: De Aanklagers’ in De Balie in Amsterdam. Na afloop vindt een debat plaats onder leiding van VARA-presentator Kees Driehuis, met officier van justitie Anne-Katrien Banning, advocaat Peter Plasman en rechter René Elkerbout. Voor aanmeldingen of voor meer informatie over ‘2Doc: De Aanklagers’: Gert-Jan Hartlief, BNN-VARA afdeling Communicatie, gert-jan.hartlief@bnnvara.nl of 06 – 20 43 53 89.