25
september
2014
|
15:36
Europe/Amsterdam

101TV zendt de beste Studenten Films uit

In Utrecht is deze week het Nederlands Film Festival waar niet alleen big budget Nederlandse producties vechten om de prijzen, maar ook de NFF studentencompetitie gaande is. Een selectie van de genomineerden uit deze competitie wordt op donderdagavond 25 september om 20.30 uur uitgezonden op 101TV. Om 22.00 uur zendt 101TV vervolgens ‘ 3voor12 Radio: De Videoclipsessies’ uit. Hierin laten professionals de beste videoclips zien en bespreken hun fascinatie voor dit vaak razendsnelle medium. Deze live-uitzending wordt gepresenteerd door Roosmarijn Reijmer.

Tijdens deze avond bij 101TV zijn films te zien van studenten van verschillende kunstopleidingen, zoals de Nederlandse Filmacademie, Willem de Kooning en de HKU; zoals een film die al eerder in de prijzen viel: de documentaire ‘Ik’, over een man die geopereerd moet worden aan een hersentumor. Maar ook korte animatiefilms zoals ‘Between you and me’, over een jongen die aangevallen wordt door demonen als hij een leuk meisje probeert aan te spreken, zijn te zien. Eindredacteur van 101TV Jorn van Hoorn: “101TV vindt het fantastisch om jonge filmmakers ook op televisie een kans te geven om in contact te komen met het grote publiek. De videoclipsessies, die we daarna uitzenden, zijn een mooi voorbeeld van onze jarenlange samenwerking met 3FM en 3voor12.”

101TV is de jongerenzender van de Nederlandse Publieke Omroep en staat voor het ontwikkelen en stimuleren van talent en ambitie. De zender is te ontvangen bij alle digitale kabelaars, zoals UPC (kanaal 117), Ziggo (133) en KPN (314).

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Maryam Sebbar, 035-6555333, Maryam.sebbar@bnnvara.nl