Hilversum,
06
oktober
2016
|
22:00
Europe/Amsterdam

101BARZ BESTAAT TIEN JAAR

HÉT HIPHOPPLATFORM VAN NEDERLAND GAAT OP TOURNEE

Nederlands grootste hiphopplatform 101Barz bestaat tien jaar! Om dat te vieren gaat oprichter en presentator Rotjoch op tournee met de grootste artiesten die de afgelopen jaren langskwamen bij 101Barz van BNN. In samenwerking met Appelsap Fresh Music Festival en Topbillin’ zetten zij in december Eindhoven, Maastricht, Zwolle, Rotterdam en Utrecht op de kop. De line-ups van de vijf verschillende shows en andere specials rondom het tienjarig bestaan, worden in aanloop naar december bekend gemaakt op de kanalen van 101Barz. Voor wie niet kan wachten begint de kaartverkoop vandaag via de verschillende poppodia.

Angelo ‘Rotjoch’ Diop: “Met deze tour vieren we ons jubileum en 10 jaar Nederlandse hiphopgeschiedenis. Verwacht het onverwachte. ‘Rotjoch op je beeldscherm!’ Nee, Rotjoch op je podium en dat wil je niet missen!"

Data/Locaties:
09-dec Effenaar, Eindhoven

10-dec Muziekgieterij, Maastricht

15-dec Hedon, Zwolle

16-dec Annabel, Rotterdam

29-dec TivoliVredenburg, Utrecht

Broederliefde, Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Sevn Alias, Fresku en Mr. Polska. Noem een hiphopartiest en je kunt er vanuit gaan dat ze al sinds het begin van hun carrière bij 101Barz over de vloer komen. In 2006 besloot Angelo Diop, beter bekend als Rotjoch, het platform op te richten. Nu tien jaar later zijn de studiosessies en reportages een begrip binnen de hiphopscene en ver daarbuiten. 101Barz is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In 2009 wonnen ze een Beeld & Geluid Award en in 2009 en 2010 werd 101Barz verkozen tot Beste Site van de Publieke Omroep.

Check en volg het tienjarig jubileum van 101Barz op 101BarzFacebookInstagramTwitter of kijk op themakanaal NPO 101.